Fanclubdag 2018 (Gerrie)

Zondag 9 december was het alweer zover: de tweede editie van dé Douwe Bob Fanclubdag! 

Na maanden van voorbereidingen was het de dag dan eindelijk daar… De zondagochtend begon voor ons al best op tijd. Om 10:45 was het echt tijd om in de auto te stappen om richting House of Watt in Amsterdam te gaan. Gelukkig waren er al wat spullen bij de locatie, de dag van te voren alvast wat kunnen lossen is toch heel wat makkelijker dan alles in een keer mee moeten nemen! Jezelf meenemen op zo’n dag kan al best een opgave zijn haha. En ook om je er toch nog altijd achter dat je de eerste rit wat vergeten bent, dus de auto zat alsnog goed vol!

11.00
We begonnen even met een kopje koffie en natuurlijk snel met de aankleding en het inrichten van de zaal. De ballonnen werden opgeblazen, viltjes neergelegd, goodiebags goed gevuld, de photobooth in elkaar gezet. De toegangscontrole werd ingericht en ook het geluid en de beamer werden geïnstalleerd, zodra ook Duijf aanwezig was.

13.30
Het was tijd om de deuren open te doen en de inloop te starten. Maartje controleerde de kaartjes, vrijwilligster Hetty deed de bandjes om en ikzelf deelde de goodiebags uit. Jullie kregen van ons het gloednieuwe fanclubmagazine, een kaars, de bingokaart een pen met folder voor NSGK. Het was ontzettend leuk om iedereens gezicht even te zien waar je normaal alleen de naam in de administratie ziet staan 😉

14:15
Het programma werd gestart, Sylvia heette iedereen van harte welkom. Daarna was Silvia Muije van NSGK aan de beurt om te vertellen wat NSGK als stichting doet om het leven van gehandicapte kinderen zo normaal mogelijk te maken, zodat ook zij gewoon kind mogen zijn! Douwe is sinds oktober ambassadeur van dit goede doel en daarom vonden wij dat de stichting ook op onze fanclubdag de aandacht verdiende. NSGK vormde een rode draad door de middag heen.

15.00
Na NSGK was het tijd voor die muziekbingo, iets wat voor mij best spannend was; hoe zou het lopen? Krijgen we een winnaar?
Er was telkens een vraag of een fragment te horen. Het antwoord van de vraag of fragment kon je terugvinden op de bingokaart. Ik had de muziekbingo zelf in elkaar gezet maar als je dan nog maar 5 vragen/fragmenten over en de volle kaart is nog niet gevallen, dan wordt het wel even spannend! Of eigenlijk Spaans benauwd want of ik was op het verkeerde ‘feestje’ of mijn bingo klopte niet haha! Maar gelukkig kwam het uiteindelijk op een dubbele bingo uit en moest er om te eerste prijs gedobbeld worden! Kimberley gooide het hoogste aantal ogen en ging er dus met de prijs van door. Alle winnaars: nogmaals gefeliciteerd! Het prijzenpakket bevatte een theemok met ‘I want to see you shine’, een verjaardagskalender en een super exclusieve foto van fotograaf Peter van Hal, voor het album Pass It On.

16.30
Na een korte pauze maakte Steven Oprinsen, kunstenaar en vriend van Douwe, een prachtig kunstwerk. Ook Douwe deed droeg zijn steentje eraan bij. Toen het schilderij klaar was werd het geveild door the man himself! De opbrengst ging geheel naar NSGK. Douwe dreigde het zelf te gaan kopen als de prijs op minder dan €200 uit zou komen, maar uiteindelijk werd het schilderij verkocht voor €500! Bij elkaar hebben wij na de fanclubdag een donatie van €550 aan NSGK gedaan. Wil je alsnog doneren? Via hun website kan je een bedrag geven. En hoe klein het bedrag ook is, alles is welkom!

Douwe liep tussen alle activiteiten door lekker rond. Aanwezigen konden even een selfie maken, een handtekening vragen of een praatje maken. Soms sprong Douwe plotseling bij je bij de photo booth 😉 Hilariteit gegarandeerd!

17.00
Toen was het tijd voor het optreden. Douwe riep: “Dit is eigenlijk wel de beste plek om te vragen welk liedje willen jullie horen!”. Oeps Douwe, dat heb je geweten haha! Het werkte gelukkig uitstekend en vanuit het publiek kwamen er allerlei leuke verzoekjes binnen.

18.00
Na het optreden werden er nog wat selfies gemaakt, nog even gekletst, wat gedronken. En toen was het echt tijd om voor een deel naar huis te gaan! Degenen die zich daarvoor hadden opgegeven konden namelijk mee-eten met de crew en Douwe. Grote planken met hamburgertjes, pizza, frietjes en salade werden binnengedragen en iedereen kon ervan eten wat ze wilden.

____________________________________________________________________

Lieve mensen, wauw! Wat een dag! Er hing een geweldige sfeer, en het was onwijs gezellig! Geniet lekker na met de aftermovie en bekijk vooral de foto’s.

Ik wil graag nog even Douwe, Duijf, Steven Oprinsen, Thomas en de bediening van House of Watt, fotografe Natasha Adamic, videograaf Ruben Steernberg en Silvia Muije van NSGK bedanken voor de inzet en support!

X Gerrie

Natasha Adamic @natashadamicphotographer
Ruben Sternberg @RSSvisuals

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *