Fanclubdag 2019

Zondag 20 oktober 2019 was het zover, voor de derde keer dé fanclubdag ! Om 13.00 uur kwamen de eerste mensen binnen. Fans uit verschillende delen van het land kwamen naar het altijd gezellige House of Watt om de middag bij te wonen. Direct bij binnenkomst kregen de fans een goodiebag uitgedeeld met daarin o.a. een polaroid foto die later gebruikt zou worden bij het spel Kraak de Kluis.

Nadat iedereen elkaar had begroet en er flink werd geknuffeld met Douwe zocht men een plekje in de zaal. Er was een fotobooth, een ruimte om te chillen en een extra speelhoek voor de kinderen.

Om half 2 begon het programma en werd het welkomswoordje gehouden door voorzitter Maartje die daarna de microfoon doorgaf aan Gerrie die uitlegde hoe het spel Kraak de Kluis werkt. Gerrie vraagt iedereen de polaroid foto, die uit verschillende afbeeldingen bestaat, uit hun goodiebag te halen en vervolgens met de mensen met 1 van dezelfde foto een groepje te vormen. Het spel bestaat uit 4 mini games waaronder een vragenquiz, pictionary, geluidsfragmenten en wie ben ik.

Silvia Muije, van de stichting “Het Gehandicapte Kind” was ook weer naar de fanclubdag gekomen samen met Merijn, de kinderambassadeur van deze stichting, en hielden samen een kort praatje over hun werk. In de pauze kon men lootjes kopen voor dit goede doel en daarbij dus extra kans maken op een mooie prijs. De prijzenpot bestond o.a. uit een pet van Amsterdenim, een t-shirt van de fanclub, een lidmaatschap van de fanclub, een mini fotoshoot en een dinerbon van het House of Watt. Maar het werd pas echt spannend toen Douwe de hoofdprijzen ging verloten. Koken met Douwe, varen met Douwe of een muzikale secret session ergens in het land. De gelukkige prijswinnaars namen de prijzen dan ook gretig in ontvangst.

Tijdens de pauzes genoot men van een hapje en een drankje, een praatje met Douwe en elkaar.

Natuurlijk mocht een optreden van ‘the man himself’ niet ontbreken en betrad Douwe het kleine podium om wat nummers te spelen. Douwe opende met het prachtige “Mine Again” om daarna aan het publiek te vragen welke liedjes ze graag wilden horen. Nummers zoals “The Shape I’m In” en “History” werden volop meegezongen. Yvette, die haar gitaar had meegenomen naar de fanclubdag, had het geluk dat Douwe haar het podium opvroeg om samen met hem het nummer “Summer in your Eyes” te spelen. Yvette genoot zichtbaar van dit mooie moment.

‘Maartje ! Welk nummer wil jij graag horen?’ riep Douwe. Toen het antwoord door de zaal klonk moest Douwe even denken hoe het nummer “She Knows” ook alweer ging, maar gelukkig kende het publiek de tekst. Gerrie koos voor “Life Weighs Heavy” en Sylvia voor “Eliza Jane”. Douwe had vriend Michael ook meegenomen naar de fanclubdag en vroeg hem het podium op om een liedje te spelen. Het werd het nummer “Tampa to Tulsa” van “The Jayhawks”. Net als het publiek genoten ze met volle teugen. Tijdens het laatste nummer “Fine Line” bedankte Douwe o.a. de dames van de fanclub en had hij lieve woorden over voor “de harde kern” zoals hij zijn aanwezige fans noemde.

Tenslotte ging iedereen nog naar buiten voor een groepsfoto. Daarna nam een gedeelte van de fans afscheid van elkaar en van Douwe. De mensen die zich hadden opgegeven voor het eten, door het House of Watt speciaal samengestelde Douwe Bob Menu, zochten een plekje aan de gereserveerde tafels om te genieten van het lekkere eten en om samen nog even na te babbelen over de gezellige dag die rond 20u was afgelopen en iedereen weer huiswaarts ging.

We kunnen terugkijken op een mooie dag en kijken zeker weer uit naar volgend jaar.

Liefs,


Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *