Fanclubdag 2018 (Sylvia)

DOUWE BOB FANCLUBDAG 9 DECEMBER 2018
Eindelijk was hij er dan: de tweede Douwe Bob Fanclubdag, die dit keer plaatsvond in House of Watt Amsterdam. Dit voormalige oude Casa400 hotel dichtbij het Amstelstation werd in 2017 omgebouwd tot nieuwe ontmoetingsplek en restaurant.

Als bestuur waren we al op tijd aanwezig om alles voor te bereiden. Eigenaar Thomas en het personeel waren zeer behulpzaam en werd de zaal sfeervol ingericht.

Om half 2 druppelen de eerste fans binnen. Bij binnenkomst ontvangt men een leuke goodiebag in de vorm van de enige echte canvas fanclubtas met toepasselijke tekst. Hierin vond men o.a. het nieuwe fanclubblad dat voor de tweede maal weer fantastisch in elkaar is gezet door Maartje en haar moeder en waar we allen best trots op zijn. Nadat de fans elkaar hebben begroet en een drankje hebben genuttigd kan er om 14.00 uur gestart worden met wat belooft een gezellige middag te worden. 

Na het welkomswoordje door Sylvia werd het woord gegeven aan Silvia Muije, zei is verantwoordelijk voor de Communicatie & PR voor NSGK dat zich inzet voor kinderen en jongeren met een handicap. NSGK maakt het mogelijk dat zij met hun beperking gewoon kunnen spelen, leren, sporten, wonen en werken. Dit lukt dankzij de steun van vrijwilligers en donateurs. 
Douwe is sinds kort ambassadeur van deze organisatie. Er werd een korte film getoond waarin Douwe samen met juniorreporters Roxanne en Marijn een speeltuin testen of kinderen er met een handicap ook kunnen spelen.

Toen was het tijd voor de enige echte Douwe Bob muziekbingo waar je mooie prijzen mee kon winnen! Gerrie legde uit hoe het precies in zijn werk ging en presenteerde vervolgens vanaf een groot scherm de quiz/bingo. De werd de kennis over Douwe zijn muziek flink op de proef gesteld! In de blog van Gerrie vind je alle goede antwoorden terug.  

Op het einde van deze spannende bingo komt Douwe vergezeld door hond Tammy de zaal binnen en mengt zich onder de fans. 
Wist je alle vragen vraagt Douwe aan een fanatieke fan. Zoals Douwe zelf altijd zegt, jullie weten het beter dan ikzelf.

Bij de aanwezige photobooth kon men terecht voor het vastleggen van een mooie herinnering d.m.v. een foto. Douwe sprong er zo af en spontaan bij om op de foto vastgelegd te worden.

De middag werd een kleurrijk geheel want Douwe had kunstenaar Steven Oprinsen meegenomen die ter plekke een schilderij ging maken dat deze middag nog geveild ging worden voor het goede doel NSGK.

Dit ging natuurlijk niet zonder verfspetters en de hulp van Douwe zelf die ook nog zijn handafdruk op het schilderij drukte.

Een optreden van Douwe kon natuurlijk ook niet uitblijven. Hij moest wel snel nog even zijn handen wassen anders kon er uiteraard geen gitaar gespeeld worden! Met Tammy liggend aan zijn voeten genoot Douwe zichtbaar tijdens het optreden net als de fans die zelf nummers mochten uitkiezen.

Het veilen van het schilderij gebeurde op Douwe’s geheel eigen wijze. Met Steven Oprinsen aan zijn zijde werd er flink geboden door het publiek en ging het uiteindelijk tussen twee bieders. Manager Matthijs van Duijvenbode kwam tussendoor ook nog met het aanbod dat degene die het schilderij kocht de hele voorjaarstour op de gastenlijst mocht! Het schilderij is uiteindelijk tegen het bod van 500 euro verkocht!

De middag vloog voorbij en we kunnen terugkijken op een mooie middag met gezelligheid en muziek. Nadat er nog een groepsfoto is gemaakt vertrok men tevreden huiswaarts. Achteraf werd er gezellig gegeten met een aantal fans en de crew, iedereen kon terugkijken op een geslaagde dag!

X Sylvia

Fanclubdag 2018 (Gerrie)

Zondag 9 december was het alweer zover: de tweede editie van dé Douwe Bob Fanclubdag! 

Na maanden van voorbereidingen was het de dag dan eindelijk daar… De zondagochtend begon voor ons al best op tijd. Om 10:45 was het echt tijd om in de auto te stappen om richting House of Watt in Amsterdam te gaan. Gelukkig waren er al wat spullen bij de locatie, de dag van te voren alvast wat kunnen lossen is toch heel wat makkelijker dan alles in een keer mee moeten nemen! Jezelf meenemen op zo’n dag kan al best een opgave zijn haha. En ook om je er toch nog altijd achter dat je de eerste rit wat vergeten bent, dus de auto zat alsnog goed vol!

11.00
We begonnen even met een kopje koffie en natuurlijk snel met de aankleding en het inrichten van de zaal. De ballonnen werden opgeblazen, viltjes neergelegd, goodiebags goed gevuld, de photobooth in elkaar gezet. De toegangscontrole werd ingericht en ook het geluid en de beamer werden geïnstalleerd, zodra ook Duijf aanwezig was.

13.30
Het was tijd om de deuren open te doen en de inloop te starten. Maartje controleerde de kaartjes, vrijwilligster Hetty deed de bandjes om en ikzelf deelde de goodiebags uit. Jullie kregen van ons het gloednieuwe fanclubmagazine, een kaars, de bingokaart een pen met folder voor NSGK. Het was ontzettend leuk om iedereens gezicht even te zien waar je normaal alleen de naam in de administratie ziet staan 😉

14:15
Het programma werd gestart, Sylvia heette iedereen van harte welkom. Daarna was Silvia Muije van NSGK aan de beurt om te vertellen wat NSGK als stichting doet om het leven van gehandicapte kinderen zo normaal mogelijk te maken, zodat ook zij gewoon kind mogen zijn! Douwe is sinds oktober ambassadeur van dit goede doel en daarom vonden wij dat de stichting ook op onze fanclubdag de aandacht verdiende. NSGK vormde een rode draad door de middag heen.

15.00
Na NSGK was het tijd voor die muziekbingo, iets wat voor mij best spannend was; hoe zou het lopen? Krijgen we een winnaar?
Er was telkens een vraag of een fragment te horen. Het antwoord van de vraag of fragment kon je terugvinden op de bingokaart. Ik had de muziekbingo zelf in elkaar gezet maar als je dan nog maar 5 vragen/fragmenten over en de volle kaart is nog niet gevallen, dan wordt het wel even spannend! Of eigenlijk Spaans benauwd want of ik was op het verkeerde ‘feestje’ of mijn bingo klopte niet haha! Maar gelukkig kwam het uiteindelijk op een dubbele bingo uit en moest er om te eerste prijs gedobbeld worden! Kimberley gooide het hoogste aantal ogen en ging er dus met de prijs van door. Alle winnaars: nogmaals gefeliciteerd! Het prijzenpakket bevatte een theemok met ‘I want to see you shine’, een verjaardagskalender en een super exclusieve foto van fotograaf Peter van Hal, voor het album Pass It On.

16.30
Na een korte pauze maakte Steven Oprinsen, kunstenaar en vriend van Douwe, een prachtig kunstwerk. Ook Douwe deed droeg zijn steentje eraan bij. Toen het schilderij klaar was werd het geveild door the man himself! De opbrengst ging geheel naar NSGK. Douwe dreigde het zelf te gaan kopen als de prijs op minder dan €200 uit zou komen, maar uiteindelijk werd het schilderij verkocht voor €500! Bij elkaar hebben wij na de fanclubdag een donatie van €550 aan NSGK gedaan. Wil je alsnog doneren? Via hun website kan je een bedrag geven. En hoe klein het bedrag ook is, alles is welkom!

Douwe liep tussen alle activiteiten door lekker rond. Aanwezigen konden even een selfie maken, een handtekening vragen of een praatje maken. Soms sprong Douwe plotseling bij je bij de photo booth 😉 Hilariteit gegarandeerd!

17.00
Toen was het tijd voor het optreden. Douwe riep: “Dit is eigenlijk wel de beste plek om te vragen welk liedje willen jullie horen!”. Oeps Douwe, dat heb je geweten haha! Het werkte gelukkig uitstekend en vanuit het publiek kwamen er allerlei leuke verzoekjes binnen.

18.00
Na het optreden werden er nog wat selfies gemaakt, nog even gekletst, wat gedronken. En toen was het echt tijd om voor een deel naar huis te gaan! Degenen die zich daarvoor hadden opgegeven konden namelijk mee-eten met de crew en Douwe. Grote planken met hamburgertjes, pizza, frietjes en salade werden binnengedragen en iedereen kon ervan eten wat ze wilden.

____________________________________________________________________

Lieve mensen, wauw! Wat een dag! Er hing een geweldige sfeer, en het was onwijs gezellig! Geniet lekker na met de aftermovie en bekijk vooral de foto’s.

Ik wil graag nog even Douwe, Duijf, Steven Oprinsen, Thomas en de bediening van House of Watt, fotografe Natasha Adamic, videograaf Ruben Steernberg en Silvia Muije van NSGK bedanken voor de inzet en support!

X Gerrie

Natasha Adamic @natashadamicphotographer
Ruben Sternberg @RSSvisuals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *