Hoe gaan we verder?

We geven als fanclubbestuur graag openheid van zaken over hoe het ervoor staat met de fanclub en wat jullie van ons kunnen verwachten. N.a.v. de aankondiging van de fanclubdag een enkele vraag gekregen over de prijs van de tickets voor deze dag. Ook staan jullie tips en tops uit de enquête altijd bovenaan ons actielijstje. In de vorige blog beloofden wij jullie een update te geven over de fanclub in 2019.

Allereerst over de fanclubdag. Het organiseren van zo’n dag voor 150 leden is vrijwel evenduur als voor 400 leden. De kosten m.b.t. zaalhuur, geluidsapparatuur, activiteiten zijn gelijk, alleen ontvangt de organisatie een hele hoop meer lidmaatschapsgeld van 400 leden dan van 150. Daarom vragen wij van jullie een bijdrage om de dag mogelijk te maken in de vorm van ticketverkoop. We hebben ervoor gekozen niet het lidmaatschap duurder te maken met een ticket inbegrepen, maar de keuze aan het lid zelf te laten of hij/zij naar de fanclubdag wil komen en daarvoor iets extra’s te willen betalen.

Daarnaast is een veelgehoorde tip om het aantal voordelen van het lidmaatschap te vergroten en iets ‘echts’ te realiseren. Het management had altijd andere ideeën over de invulling van het lidmaatschap gehad, met name een focus op vriendschappen onderling en het genieten van de muziek. Dat betekende geen focus op Douwe Bob als persoon, wat sommigen van jullie jammer vinden en meer van dat aspect van ‘fan zijn’ wilden terugzien. We hebben ons altijd voor de volle 100% ingezet om naast het fanclubmagazine, de fanclubdag en berichtgeving, ook nóg exclusievere activiteiten te organiseren. Dat was met vorig management op geen enkele manier te regelen, daarom hoopten we bij de wisseling van manager dit wel voor elkaar te kunnen krijgen. Helaas is het ook nu niet het geval, daarom besloten we het via een andere kant te benaderen.

Afgelopen vrijdag, zoals jullie ook in Douwe’s aankondigingsfilmpje voor de fanclubdag hebben kunnen zien, hebben we eindelijk een stap in een nieuwe richting kunnen maken door middel van een brainstorm/bespreking met Douwe zelf. We hebben de lijntjes naar Douwe zo kort mogelijk gemaakt en zijn er veel nieuwe mogelijkheden aan het licht gekomen. De resultaten uit de enquête zijn zorgvuldig doorgenomen om activiteiten te kunnen realiseren die zo dicht mogelijk bij jullie verzoeken liggen. We gaan als bestuur dan ook direct aan de slag om dit te realiseren, op de fanclubdag hoor je er meer over. 

Hopelijk hebben we hiermee meer duidelijkheid kunnen geven over de stand van zaken en de toekomst van de fanclub. We hopen te kunnen groeien als fanclub, zowel in ledenaantal als in de geboden voordelen. We willen niets liever dan een tevreden, gezellige groep mensen met een grote liefde voor Douwe Bob en zijn muziek. Voel je vrij te reageren, een fanclub ben je met zijn allen en de fans zijn de kern van ons bestaan. We hopen jullie 20 oktober te zien in House of Watt!

Liefs,
Maartje
Ook namens Gerrie en Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *