Vlieland 2018

Voor het zesde opeenvolgende jaar, in deze warme zeg maar gerust hete zomer, stonden Douwe en zijn band donderdag 2 augustus 2018 in de al even warme zaal van de Bolder bij camping Stortemelk op Vlieland.

Zoals gewoonlijk was het feestje weer compleet en speelden Bram, Duijf, JP, Jeroen en natuurlijk Douwe de zaal plat. Martin Scheppink, die Thijs  Boontjes tijdelijk vervangt deze zomer, was al net zo enthousiast.

Ze openden het optreden met het nieuwe nummer “Shine” dat ze pas voor de tweede keer live speelden.
Omdat de zaal flink gevuld was met kinderen die waarschijnlijk hun kans schoon zagen Douwe eens van dichtbij mee te maken riep hij Esther het podium op om oordopjes uit te delen. Ze speelden nogal hard en Douwe wilde de oortjes van de kinderen niet ‘verpesten’.

Dat het ook eigenlijk de verantwoording van de ouders is en dat ‘ie graag wilde dat de volgende generatie in de toekomst hun muziek ook nog zouden kunnen horen.

Na 5 nummers werd er weer een heel nieuw nummer ingezet “Running” geschreven door Bram Hakkens, zoals Douwe aankondigde.Bij dit dansbare nummer kon je onmogelijk stil blijven staan. En de gitaarriff van JP Hoekstra krijg je niet meer uit je hoofd.

Toen men het nummer “Sugar” wilden inzetten bedacht Douwe zich ineens en vond dat een rustig nummer wel kon met dit publiek en graag  “Stone Into the River” wilde spelen.

Hij vroeg of iedereen in de zaal stil wilde zijn, ook achterin en vroeg de bar tijdens dit nummer even dicht te houden. “Slow Down” mocht natuurlijk ook niet ontbreken en zong JP nog de cover “Mary Jane’s Last Dance” van Tom Petty.

Na nummers als o.a. “Marrakech” “Multicoloured Angels” en “Pass It On” verlieten Douwe en de band het podium om vervolgens, samen met Blackbird (Merel Koman) die ook op het eiland was, terug te keren om haar “Wicked Song” ten gehore te brengen.

Na “A Damn Good Time” was het tijd voor “Take It Off”. Zoals gewoonlijk ging men weer helemaal los. Douwe probeerde JP op zijn nek te nemen wat mislukte. Duijf werd vanachter zijn instrumenten vandaan gesleurd en kwam midden op het podium terecht. Jeroen werd geblinddoekt met een witte handdoek.

Al huppelend verdween Douwe van het podium om vervolgens achter in de zaal bij de bar een biertje te halen en bij terugkomst op het podium het publiek nat te spuiten. Rond middernacht kwam er een eind aan dit feestje. Aan de bar werd na afloop nog een biertje getapt en hadden wat mensen Douwe buiten gespot en wilden met hem op de foto. We kunnen wederom terugkijken op een geslaagde avond en hopelijk weer tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *